Lökigt


Inkokt lax med godaste purén.

Fisken får man tillaga dagen innan den ska ätas.
Koka  upp 2 liter vatten med 1/2 hackad purjo, en skivad citron, en skalad och skivad klump ingefära (ca:100 g), ett gäng dillkvistar, 1 msk vitvinsvinäger och en rejäll nypa salt i ca 10 min under lock.
Lägg sedan i portionsbitar av färsk lax som kan få koka med några få minuter. Ställ sedan av kastrullen från plattan men låt laxen svalna i spadet.

Koka mjölig potatis och jordärtskockor mjuka. Ha lite mer jordärtskockor än potatis. Häll av vattnet och mixa med en rejäll näve färsk spenat, salt+peppar och grädde till lagom konsistens. Superenkelt men helt galet festligt! Vi serverade med citron, sallad och en kall dillsås. Njut!


Lemur!

Hej!
Jag är ju lite svag för naturprogram. Särskillt dem från BBC med David Attenborough i spetsen. Hur som helst har svt visat en jättebra miniserie om djurlivet på Madagaskar. ÅH, helt fantastiskt! Jag vill dit, gärna i Davids sällskap.

När jag och jens häromdagen var ute på kattsafari (det är små upptäcksfärder vi ibland gör i kvarteret för att locka fram och klappa katter) så transformerades jag till Madagaskars  frontfigur- lemuren.



Här är mitt ideal:


Delfinmannen!


Pip!

Vi har fått nya tillskott i kopp-familjen. Två små söta kaffekoppar med utstickande fåglar.
Jens kallar dem för cirkuskopparna, det tycker jag är fint.


RSS 2.0