Inkokt lax med godaste purén.

Fisken får man tillaga dagen innan den ska ätas.
Koka  upp 2 liter vatten med 1/2 hackad purjo, en skivad citron, en skalad och skivad klump ingefära (ca:100 g), ett gäng dillkvistar, 1 msk vitvinsvinäger och en rejäll nypa salt i ca 10 min under lock.
Lägg sedan i portionsbitar av färsk lax som kan få koka med några få minuter. Ställ sedan av kastrullen från plattan men låt laxen svalna i spadet.

Koka mjölig potatis och jordärtskockor mjuka. Ha lite mer jordärtskockor än potatis. Häll av vattnet och mixa med en rejäll näve färsk spenat, salt+peppar och grädde till lagom konsistens. Superenkelt men helt galet festligt! Vi serverade med citron, sallad och en kall dillsås. Njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0